Η ECOTOPIA BIKETOUR 2014 ΣΤΟΝ «ΙΣΤΟ»

ecotopiasav

Η ECOTOPIA BIKETOUR 2014, ολοκληρώνει το ταξίδι της στα Νότια Βαλκάνια με τελευταίο σταθμό την Αθήνα.

Η ομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα 27-30 Σεπτεμβρίου, θα τους υποδεχθούμε στην κατάληψη του Ιστού, το Σάββατο 27/9, μετά τις 6:00 μ.μ.

Η Ecotopia Biketour είναι μία οικολογική «αυτοσχέδια» κινητή κοινότητα η οποία εξασκεί μορφές ακτιβισμού, εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης και αειφορικής διαβίωσης σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Biketour είναι ανοιχτή σε όποιονδήποτε ενδιαφέρεται για αυτοσχέδιες κατασκευές, ακτιβισμό, για το περιβάλλον, για την κοινοτική διαβίωση, και για τη βιωματική μάθηση μέσα από διαφορετικούς πολιτισμούς, μέσα από τις προκλήσεις που προσφέρει η ζωή, και μέσα από τις σχέσεις των ανθρώπων. Τελικά, την κοινότητα την δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι κάθε φορά. Εμείς δημιουργούμε το Biketour!

«Όταν βρισκόμαστε στο δρόμο μοιραζόμαστε δεξιότητες, εξασκούμε τη συναίνεση, και δρούμε κοινοτικά για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον άτυπης, μη ιεραρχικής, βιωματικής μάθησης. Μαγειρεύουμε ντόπια φαγητά χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο rocket stove (ψηστιέρα από τούβλα ή ντενεκέδες) και κουβαλάμε τα πάντα σε ποδήλατα και τρέηλερ. Είμαστε μία εξελισσόμενη συνειδητή κοινότητα!»

Η Ecotopia BikeTour 2014 πέρασε από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Εύβοια και φτανει στην Αθήνα.

ECOTOPIA BIKETOUR «Εκμηδενίζοντας τα σύνορα και συνδέοντας αγώνες και συλλογικότητες με ένα ποδήλατο»

Η ομάδα των Περιαστικών καλλιεργητών καλωσορίζει τους ποδηλάτες του Ecotopia Biketour

Ποδηλατοπορεία προς την ΒΙΟΜΕ διοργανώνει η ΠΕΡΚΑ και η Ecotopia Biketour

routegraphicimg13337_4dcf3550715ec1bbb7a220a60bce1e74_600_450