για την ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα “βιβλίου” έχει ως σκοπό της:

1. Tη δημιουργία βιβλιοθήκης με συγκεκριμένα θέματα, όπως Κοινωνιολογίας, Οικολογίας, Τοπικής Ιστορίας, Πολιτικής, Οικονομίας κ.λπ.
Σήμερα υπάρχουν στον ΙΣΤΟ 200 περίπου τίτλοι βιβλίων. Σε αυτή τη φάση η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική. Τα βιβλία προσφέρονται για ανάγνωση και χρήση εντός του χώρου
2. Την ενημέρωση για θέματα γραμμάτων και τεχνών .(εκθέσεων, παρουσιάσεων, συνεδρίων κ.λ.π )
3. Την ανταλλαγή ή τη διάθεση βιβλίων
4. Την ανάδειξη τοπικών συγγραφέων και γενικά δημοτών μας που ασχολούνται με τα γράμματα και τις τέχνες.

Η ομάδα βιβλίου δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο του βιβλίου αλλά διευρύνεται σε όλο το φάσμα της Πληροφόρησης της , της μόρφωσης και αυτομόρφωσης (ή της μάθησης)μ της εκπαίδευσης κ.λπ.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται όποτε κρίνει η ομάδα απαραίτητο και αναρτώνται στο blog.

Η ομάδα είναι ανοιχτή, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο  mail Βιβλιοθήκης arkocean@gmail.com ή στο mail του «Ιστού».

_____________________________________________________________________________________________________

Ο χώρος διαθέτει βιβλιοθήκη με 300 τίτλους με θέματα που αφορούν την οικολογία, την ιστορία, την πολιτική κ.λπ. Δεχόμαστε βιβλία από δωρεές, ορισμένα τα κρατάμε στη βιβλιοθήκη μας ενώ κάποια άλλα τα χαρίζουμε ή τα ανταλλάσουμε.

Στο πρόγραμμά μας είναι να παρουσιάσουμε βιβλία, περιοδικά, ταινίες κ.λπ.  με θεματολογία γύρω από την αυτοδιαχείριση, την άμεση δημοκρατία, την αντικαπιταλιστική οικολογία, την αποανάπτυξη, την ιστορία  κ.λπ καθώς και συγγραφείς και καλλιτέχνες  από την περιοχή ή που συμμετέχουν στα κινήματα. Στην παραπάνω λογική εντάσσεται η παρουσίαση του βιβλίου – και η συζήτηση που θα ακολουθήσει – την Πέμπτη 17/1/2013 – του συμπολίτη μας Κώστα Λάμπου. Το θέμα της συζήτησης είναι και ο τίτλος του βιβλίου «Άμεση Δημοκρατία και αταξική κοινωνία».

Ενημερωτικά, στον ΙΣΤΟ έγινε η  παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου «Η παράξενη υπόσχεση», 25 Μαΐου 2012.  Προτάσεις για παρουσιάσεις βιβλίων είναι καλοδεχούμενες.

Στο blog του ΙΣΤΟΥ υπάρχουν ενημερωτικά video που τα έχει επιμεληθεί η e- βιβλιοθήκη η οποία και θα εμπλουτιστεί την επόμενη περίοδο. https://istosxaidari.wordpress.com/e-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B7/b%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/

Mail Βιβλιοθήκης arkocean@gmail.com