ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

DonPsychotec

DonPsychotec

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, η φασιστοσυμμορία της Χρυσής Αυγής, κάλεσε συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων  σε συνέχεια της τελευταίας της θρασύδειλης εμφάνισης στις γειτονιές του Κερατσινίου.

Οι δυνάμεις καταστολής σε διατεταγμένη υπηρεσία και με υπερβάλλοντα ζήλο διαλύουν την αντιφασιστική συγκέντρωση αναρχικών, ελεύθερων κοινωνικών χώρων, ελεύθερων ανθρώπων. Απωθούν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών, φτάνοντας μέχρι τους συρμούς του metro. Συλλαμβάνουν όχι μόνο αυτούς που κατηγόρησαν πως φορούσαν κουκούλα στο κεφάλι, αλλά ελεύθερους ανθρώπους που δε ΄σκύψαν το κεφάλι.

Η βία τους ξεσπά στους συλληφθέντες, με αποκορύφωμα τον άγριο ξυλοδαρμό  του τούρκου αγωνιστή Selcuk Gungor, που οδηγείται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, την ίδια ώρα που η Χ.Α παρελαύνει ανενόχλητη στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τελευταία γεγονότα δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό.

Κράτος και κεφάλαιο, μέσα στη δίνη της κρίσης τους, χρησιμοποιούν τα πάντα για μη χάσουν τίποτα από τα «κεκτημένα» τους. Αφού οδήγησαν την κοινωνία σε μια παρατεταμένη εξαθλίωση, τώρα χρησιμοποιούν τα φασιστοειδή και τα πουλημένα ΜΜΕ, καταφεύγουν στην άγρια καταστολή. Αποσκοπούν στον εκφοβισμό των πιο μαχητικών, αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Η κοινωνία όμως γνωρίζει πως δεν απειλείται από τους ελεύθερους αγωνιστές. Απειλείται από το κεφάλαιο και την κρίση του, από το κράτος και την καταστολή του, από τους ναζί και τους φασίστες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Advertisements