ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ… ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την ίδια ώρα που το επίσημο κράτος πνίγει μετανάστες στο Αιγαίο, το παρακράτος της Χρυσής Αυγής παρελαύνει σε στρατιωτικό σχηματισμό στις γειτονιές, προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο, βεβηλώνει τη μνήμη του Φύσσα,  επιτίθεται στον αυτοοργανωμένο χώρο «Ρεσάλτο»… «βάζει πλάτη»στο κράτος προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει.

 «Έμεινε κανένα σύννεφο να πέσω;»

Χρόνια ολόκληρα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, σε ύπνωση, σιωπά μπροστά στις κρατικές δολοφονίες μεταναστών στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Κι είναι αυτοί οι άνθρωποι που οι μετανάστες έχτισαν τα σπίτια τους, μάζεψαν τις σοδιές τους, φρόντισαν τους ανθρώπους τους… οι ίδιοι που, τώρα που περισσεύουν», βλέπουν τη «λύση» στον «Ξένιο Δία», στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, στις κρατικές και παρακρατικές δολοφονίες.  

Θα πρέπει να περιμένουν όμως ότι «ανάλογες λύσεις» θα δοθούν για όλους… για τους ανασφάλιστους που αποκλείονται  από το «σύστημα υγείας», για τους αδύναμους που πεθαίνουν προσπαθώντας να ζεσταθούν, για όσους χάνουν τα σπίτια τους, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν ένα εισιτήριο, για όσους αντιστέκονται στο δρόμο…

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όπως πάντα, τους δίνουν «επιχειρήματα»:

 «τι το ‘θελαν Γενάρη μήνα να μπουν σε βάρκα, εμείς φταίμε που πνίγηκαν;»,

σαν να ‘χαν κι άλλη επιλογή για να γλυτώσουν, σαν να μην είν’ οι πόλεμοι που τους  ξεριζώνουν. Όμως «περισσεύουν» και κοστίζουν σ’ ένα αδηφάγο καπιταλιστικό σύστημα που  γεννούσε και θα γεννά πολέμους, οικονομικές καταστροφές, κοινωνικούς αποκλεισμούς, που «ανοίγει τα σύνορα» για την ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου αλλά υψώνει φράχτες και «ανοίγει» υγρούς τάφους για τους ανθρώπους.

 «Τάξη»… «Ασφάλεια»… σιωπή…
Κι άρχισε να γίνεται «εκκωφαντική» αυτή η σιωπή, να κραυγάζει αδιαφορία, ανοχή, συνενοχή.
 Η σιωπή θρέφει κάθε Φαρμακονήσι, κάθε Μανωλάδα, κάθε Λαμπεντούζα…
Η σιωπή θρέφει το φόβο, την καταστολή, τη βαρβαρότητα, το φασισμό…

Η ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΥΓΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

 ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ… ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΙΣΤΟΣ
ελεύθερος κοινωνικός χώρος

Advertisements