ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ KAI ΣΥΝΕΧΙΖΕTAI

ERT1Από την 11η Ιουνίου η ΕΡΤ είναι κλειστή για το κράτος και ανοιχτή για τους πολίτες.

Μετά τα τελευταία γεγονότα της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, το ζωντανό μνημείο του πολιτισμού μας και το επίκεντρο της δημόσιας ελεύθερης ενημέρωσης, ένα συμπέρασμα προκύπτει για όλους τους πολίτες. Η δημοκρατία εκδιώχθηκε από τη πολιτική ζωή του τόπου με μία κυβέρνηση να επιβάλλει παντελή έλλειψη ελευθερίας, παντελή έλλειψη πολυγνωμίας, παντελή διάκριση του λόγου, παντελή διαστρέβλωση του νόμου και … Παντελή Καψή, Σίμο Κεδίκογλου, Γκίκα Μάναλη και άλλους κυβερνητικούς πρωταγωνιστές που συμμετέχουν στον επικήδειο της ΕΡΤ.

Επί πέντε μήνες η ΕΡΤ παρήγαγε ελεύθερο και ζωντανό πρόγραμμα για όλους, μέσα από καθημερινή ροή εκπομπών, με δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και πολλούς ραδιοφωνικούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και τη περιφέρεια, καλύπτοντας ίσως για πρώτη φορά στην επικράτεια την πραγματική ανάγκη για καθαρή ενημέρωση του λαού μακριά από κομματικά πλαίσια ή συμφέροντα καναλαρχών που στο βωμό του χρήματος, της εξυπηρέτησης ιδιοτελειών και της μισαλλοδοξίας έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των τηλεθεατών, ακροατών και αναγνωστών τους.

Καμία απειλή ή φημολογία για εισβολή της αστυνομίας και του εισαγγελέα δε πτόησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο συνεχίζοντας απρόσκοπτα το έργο τους στην υπηρεσία όλων. Ακόμα και μετά τις χειροπέδες του υπουργού «αγάπης και προστασίας του πολίτη» Δένδια στην κεντρική πύλη, οι εργαζόμενοι φρόντισαν να στήσουν αυτοσχέδιο πλατό πάνω στην λεωφόρο Μεσογείων με φόντο τους παρατεταγμένους ένστολους, μία σκηνογραφική παρέμβαση των Σαμαρά – Βενιζέλου, συνεχίζοντας να παράγουν ελεύθερη δημοσιογραφία υπηρετώντας την καθαρή ενημέρωση. Η Φωνή του δημοσιογράφου Νίκου Τσιμπίδα με τη «βαθιά του ψυχή» στο κύκνειο άσμα της ΕΡΑ ηχεί ακόμα στα αυτιά και τις συνειδήσεις όλων εμάς που ζήσαμε για μία ακόμα φορά την βία της εξουσίας με το κατέβασμα του διακόπτη.

Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια μας γιατί ακολουθούν οι ψυχές μας. Το φίμωμα της ελεύθερης φωνής της ΕΡΤ που επιχειρείται μας βρίσκει απέναντι, δυναμικά και συντεταγμένα. Είμαστε όλοι έμπρακτα συμπαραστάτες στο δίκιο των εργαζόμενων του ελεύθερου – δημόσιου φορέα ενημέρωσης που προσέφερε και προσφέρει σε γενιές και γενιές αυτό που κανένας ιδιώτης, εταιρία ή ενημερωτικός όμιλος δε θα καταφέρει ποτέ. Το πιάνο του Μάνου που δεσπόζει στην υποδοχή του ραδιομεγάρου φροντίζει να θυμίζει στους εισβολείς σε τι χώρο βρίσκονται αλλά και στους πολίτες που θέλουν να είναι πραγματικά ελεύθεροι πως χωρίς αγώνα διαρκείας σε δρόμους, γειτονιές, σωματεία και συλλογικότητες δε θα ηχήσει ποτέ ξανά.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Η ΕΡΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

ΙΣΤΟΣ
Ελεύθερος Kοινωνικός Xώρος Aλληλεγγύης

Advertisements