ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ…

is3               

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ…

Παύλος Φύσσας. Ετών 34. Αντιφασίστας.

Δολοφονήθηκε στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, στην περιοχή της Αμφιάλης, από φασίστες της Χ.Α.

Το δεκανίκι της εξουσίας, ο φασισμός, είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσης βρικολακιάζει. Είναι γνωστό επίσης και το τι γίνεται αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Η Ευρώπη, ειδικά, έχει ένα πολύ καλό παράδειγμα επ’ αυτού, στην ιστορία της.

Τώρα όμως, «κλείνει» τα μάτια σε αυτή την άνοδο του φασισμού. Την βολεύει αφάνταστα ότι μοιάζει ολοκληρωτικό, για να επιτεθεί σε δικαιώματα και ελευθερίες αιώνων που είναι αντίθετες στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Κάθε εξουσία, κάθε κυβέρνηση βασίζεται στο φόβο για να κυριεύσει και θέλει και τους μπράβους της για να υπάρχει. Γι αυτό και σιωπά μπροστά στα θύματα του νεοναζισμού.

 Εδώ λοιπόν, που έσπασε το αυγό του φιδιού, στην Ελλάδα της κρίσης, πολλοί έκαναν τα στραβά μάτια όταν δολοφονούνταν μετανάστες. Η δικαιολογία απλή, ας μην ερχόντουσαν.

Τώρα μπορεί να μας πουν, ότι ίσως ήταν καλύτερα να μην γεννιόμασταν αντιφασίστες, αριστεροί, αναρχικοί, ομοφυλόφιλοι…ελεύθεροι. Ίσως μας πουν, ότι είναι «έν τάξει» να δολοφονούνται τέτοιοι άνθρωποι. Αυτό δεν ψηφίσαν άλλωστε και εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι; Το μίσος.

Γιατί είναι πολύ λογικό, όταν πεινάς, να μισείς τον διπλανό σου, παρά αυτόν που σου κλέβει το φαΐ.

 Έπρεπε λοιπόν να γίνει άλλη μια δολοφονία, για να απηυδήσουν όλοι με την φασιστική βία.

Τώρα βέβαια «νίπτουν» τα χέρια τους. Το κράτος θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι το ίδιο του το παιδί, το παρακράτος, δεν είναι δικό του, θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι με, δήθεν, απαγορεύσεις και νόμους θα σταματήσει τον φασισμό, που εξυπηρετεί το ίδιο. Άλλος ένας νεκρός και άλλη μια ευκαιρία για να μαζέψουν ψηφαλάκια. 

Και φυσικά θα βάλουν τους καλούς χωροφύλακες (που πάνω από το 50% ψήφισαν Χ.Α.) να πιάσουν του δολοφόνους. Τα κανάλια, ξαφνικά, θα ανακαλύψουν πάλι τον κίνδυνο του φασισμού (ο οποίος ήταν αόρατος πριν τις εκλογές) και οι νοικοκυραίοι, βουτηγμένοι στην απάθεια τους, θα παραγγείλουν άλλη μια πίτσα και θα δούνε μπάλα (στη ΔΤ). Μετά από λίγες μέρες και κάμποσα χιλιάδες likes, θα ξεχαστεί και θα «ξεπεραστεί» από την επόμενη φρικιαστική είδηση. Κάποιοι θα ξυπνήσουν, θα καλημερίσουν τον φασίστα της γειτονιάς τους, θα πιουν καφέ μαζί του ή θα πάνε για δουλειά μαζί του και όλα μέλι-γάλα, ήταν, ίσως, μεμονωμένο το περιστατικό.

 Εμείς όμως, οι ελεύθεροι άνθρωποι, δεν θα ξεχάσουμε τα εκατομμύρια νεκρών του φασισμού, τους παππούδες μας που έχυσαν το αίμα τους, για να μη ζήσουμε εμείς φασισμό.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε τον Παύλο.

Εμείς θα κυνηγήσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, ώστε να κάνουμε την ιστορία να τους ξεχάσει μια και καλή, για εμάς, για τα παιδιά μας.

 Είναι χρέος όλων μας να κλιμακώσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα σε κάθε γειτονιά και με κάθε μέσο.

Η σιωπή και το να κοιτάμε την δουλειά μας είναι συναίνεση.

Ο φασισμός δεν θα πέσει μόνος του, χρειάζεται αγώνα από όλους.

 Καλούμε όλους τους Χαϊδαριώτες να πάρουν μέρος στις αντιφασιστικές δράσεις.

Καλούμε κάθε άνθρωπο να υψώσει το ανάστημά του ενάντια στον φασισμό.

Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια θα κατακτηθούν μόνο

με την ήττα του φασισμού και κάθε φασίζουσας ιδεολογίας.

Δεν γίνεται αλλιώς.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Advertisements