Ελευθερη Δημοσια ΡαδιοΤηλεοραση

afisa1.jpg

Χαϊδάρι 23/6/13

Η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, του συστήματος και των υποστηρικτών τους, ενάντια σε όλο το λαό,  εντείνεται μέρα με τη μέρα.

Με τα  μνημόνια ήρθαν το κλείσιμο επιχειρήσεων, των κρατικών δομών, οι απολύσεις και οι στρατιές των ανέργων. Για την εφαρμογή τους απαιτείται πλήρης υποταγή, σφοδρή καταστολή, στοχοποίηση κάθε αντίθετης φωνής, επιστρατεύσεις, απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τρομονόμοι και εκφοβισμός.

Αν αυτή είναι η δημοκρατία  τι έχει να ζηλέψει,  άραγε, η δικτατορία;

Μετά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και το κλείσιμο κλινικών, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τη σαρδελοποίηση των  μαθητών, το ξεπούλημα ότι πιο κερδοφόρου στο δημόσιο τομέα, το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, ακόμα και του νερού, η κυβέρνηση σε μια επίδειξη  δύναμης και αυταρχισμού «κατεβάζει» τις συχνότητες της ΕΡΤ και απαιτεί την εκκένωση του «μαγαζιού» της μέσα σε τρεις ώρες.

Έτσι απλά και χουντικά.

Αυτοί που, χρόνια τώρα, υπονόμευσαν το ρόλο και τη λειτουργία της ΕΡΤ με ακραίες κυβερνητικές παρεμβάσεις, παρουσιάζονται σήμερα  ως τιμητές της κάθαρσης.

Μία ΕΡΤ κρατική, ημικρατική, ιδιωτική ή ιδιωτικοκρατική με εγκάθετες διοικήσεις που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, μεγαλοδημοσιογράφους παπαγαλάκια της εξουσίας και των αφεντικών τους και στρατιές αδιαφανών, ρουσφετολογικών προσλήψεων, δεν μας ενδιαφέρει

Μας ενδιαφέρει μια δημόσια τηλεόραση πλουραλιστική, δημοκρατική, πολυφωνική, με πραγματική πληροφόρηση/ενημέρωση,  επιμόρφωση και ψυχαγωγία, μακριά από κάθε κρατισμό, στην υπηρεσία του πολίτη.

Με συμμετοχή και έλεγχο των εργαζομένων και του λαού, που πληρώνει την εισφορά του κάθε μήνα.

Μας ενδιαφέρει η τύχη της πλειοψηφίας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, οι οποίοι  αφού  έχουν υποστεί τις συνέπειες των μνημονίων, όπως όλος ο λαός, σήμερα συκοφαντούνται και πετιούνται στο δρόμο ως  υπεράριθμοι «κοπρίτες» και «τεμπέληδες».

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και στηρίζουμε τη μέχρι τώρα διατυπωμένη πρότασή τους για αυτοδιαχείριση της δημόσιας τηλεόρασης. Στηρίζουμε την προσπάθεια συνεργασίας τους με όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους.

Στηρίζουμε την κατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, τις καταλήψεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

Καταδικάζουμε τις αυταρχικές, αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης  και καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση και ξεσηκωμό.

Όσο αυτοί οι πρωταγωνιστές παραμένουν στην εξουσία θα δούμε και «άλλες σειρές» με τα ίδια και χειρότερα επεισόδια.

Advertisements