ΙΣΤΟΣ… για εμας και τους αλληλεγγυους χωρους

ΧΑΙΔΑΡΙ 02/06/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος ΙΣΤΟΣ, είναι ένας χώρος αλληλεγγύης και αντίστασης, που βασίζεται στις αρχές της αυτοοργάνωσης, της συλλογικής δράσης, της άμεσης δημοκρατίας.

Επιλέγουμε το δρόμο της αυτοδιάθεσης και του αυτόνομου πολιτικού υποκειμένου, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις. Αυτό που επιθυμούμε και στοχεύουμε, είναι η γενίκευση των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών σε όλες τις δομές και τους θεσμούς που μας αφορούν και οδηγούν στην αυτοδιαχείριση της ζωής μας.


Σε ατομικό επίπεδο, ο “Ιστός” είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε (εκτός από τους φασίστες) θέλει να συμμετέχει ή να συνεργαστεί με το χώρο, εκπροσωπώντας τον εαυτό του και μόνο, χωρίς να δαιμονολογείται η παράλληλη συμμετοχή του σε άλλες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας.


Σε συλλογικό επίπεδο, πιστεύοντας στη δύναμη της συνεργασίας, της ανοιχτότητας και του κοινού αγώνα, συνεργαζόμαστε και αναπτύσσουμε κοινές δράσεις με παρόμοια δίκτυα, πρωτοβουλίες πολιτών, συλλογικότητες, χώρους, που λειτουργούν πάνω στις ίδιες βασικές αρχές.

Οποιαδήποτε, όμως, «σχέση» χώρων, συλλογικοτήτων ή πρωτοβουλιών με κόμματα ή παρατάξεις, αυτόματα αποκλείει την, οποιασδήποτε μορφής, συλλογική σχέση ή συνεργασία μας.


Η πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη για Όλους» σε πρόσφατη, δημόσια απάντηση της ανακοίνωσε τη σχέση της, και μάλιστα την οικονομική, με συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό.


Ο “ΙΣΤΟΣ”, προτάσσοντας την αρχή της αυτοοργάνωσης απέναντι σε αυτήν της ανάθεσης δεν ταυτίζεται και δεν θα ταυτιστεί, δεν έχει και δεν θα έχει οποιαδήποτε σχέση (άμεση ή έμμεση), με κόμματα, ή  παρατάξεις, καθώς και παρακλάδια τους οποιασδήποτε (φανερής ή συγκεκαλυμμένης) μορφής.

Επίσης θεωρούμε ότι ο συντονισμός των αυτοοργανωμένων χώρων μπορεί, εξ ορισμού, να γίνει μόνο με την αδιαμεσολάβητη, οριζόντια επικοινωνία μεταξύ τους.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αφαιρέσει τη δομή του ελεύθερου κοινωνικού χώρου αλληλεγγύης ΙΣΤΟΣ από τον ιστότοπό της, σεβόμενη τις αρχές και τον «κώδικα συνεννόησης» του χώρου.

 

ΙΣΤΟΣ
ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι

Advertisements