ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ… ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Έπειτα από δύο και πλεον χρόνια συνεχούς  οικονομικής εξαθλίωσης του λαού, με πακέτα μέτρων που υποτίθεται θα μας έβγαζαν από την κρίση και θα μείωναν το χρέος ούτως ώστε η χώρα να μπει σε τροχιά «ανάπτυξης», η τρικομματική κυβέρνηση (σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων), η ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ, πέρασαν τον Νοέμβριο το μνημόνιο 3, ένα πακέτο μέτρων με το οποίο καταργούν όποιο εργασιακό και κοινωνικό  δικαίωμα έχει απομείνει στους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Στόχος τους δεν είναι παρά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων σε βάρος των πολλών, μέσα από  την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση των χρόνων συνταξιοδότησης, τις ισοπεδωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων, με την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέτρα που μας οδηγούν στον απόλυτο εργασιακό μεσαίωνα..

Παράλληλα εκτός από την ανεργία η οποία ξεπερνά το 30%, βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση κάθε έννοιας κοινωνικής παροχής,  την κατάρρευση του συστήματος υγείας – περίθαλψης  και παιδείας, όπου σε συνδυασμό με τους συνεχώς αυξανόμενους φόρους, τα χαράτσια και την αύξηση της βενζίνης του πετρελαίου και των τιμών των εισιτηρίων στα Μ.Μ.Μ, θέτουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα στην επιβίωση.

Για να περάσουν όλα αυτά καταστέλλουν τις απεργίες με την επιστρατεύση των απεργών εργαζομένων στο μετρό, και των ναυτεργατών, επιστρατεύουν όλους τους μηχανισμούς καταστολής, τα Μ.Μ.Ε, το παρακράτος το οποίο πλέον έχει και επίσημη έκφραση μέσω της Χρυσής Αυγής, καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας, και προσπαθούν να φτιάξουν μια διχασμένη κοινωνία ποτισμένη από φόβο.

Δε τους φοβόμαστε, δε μας τρομάζουν. Γνωρίζουμε ότι ο εχθρός μας είναι αυτοί και τα «μέτρα τους», και απαντάμε με συλλογικούς  μαζικούς αγώνες παίρνοντας τη ζωή μας στα χέρια μας.  Με όπλο την αλληλεγγύη και την μαζική συλλογική πάλη των πολιτών (Ελλήνων και μεταναστών), εργαζομένων και ανέργων θα μας βρουν μπροστά τους.

ή ΤΑ ΜΕΤΡΑ ή ΕΜΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 24ωρη γενική ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

 Τετάρτη 10:00 προσυγκεντρώση πλ. Εσταυρωμένου

Η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας το όπλο μας

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

ΙΣΤΟΣ
ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι

Advertisements