Φασιστική επίθεση σε σχολείο στο Χαϊδάρι.

Την Πέμπτη 25/10 σε γυμνάσιο του Χαϊδαρίου, σημειώθηκε ακόμα ένα περιστατικό φασιστικής βίας και τρομοκράτησης στην πόλη μας. Μαθήτρια, η οποία ανήκει στο χώρο της αριστεράς, τη στιγμή που συζητούσε με δύο συμμαθήτριες της και τους έδινε προκήρυξη της οργάνωσης στην οποία συμμετέχει, απειλήθηκε με μαχαίρι (όπως ισχυρίστηκε η ίδια και οι συμμαθήτριες της) από μαθητή λυκείου.

Δυστυχώς ο φασισμός, με την ανοχή της κοινωνίας, έχει παρεισφρήσει στα σχολεία και διαποτίζει τα παιδιά μας με ρατσιστικά – νεοναζιστικά ένστικτα βίας και τραμπουκισμού.

Την ώρα που η κυβέρνηση περνά τα πιο βάρβαρα μέτρα λιτότητας που μας οδηγούν στην ανέχεια, ο κόσμος που αντιστέκεται και παλεύει ενάντια σε αυτά, εκτός από την επίσημη καταστολή του συστήματος (αστυνομία – Μ.Μ.Ε.), έχει να αντιμετωπίσει και το οργανωμένο πλέον παρακράτος (Χρυσή Αυγή) η οποία αποτελεί το μακρύ του χέρι.

Η νεοναζιστική απειλή είναι πλέον έξω από την πόρτα μας και πρέπει όλοι μας, πολίτες – σύλλογοι γονέων  και καθηγητών,  να πάρουμε θέση απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και της χούντας.

Η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη το όπλο μας.

Καμία ανοχή στο Φασισμό

Advertisements