Συνάντηση εκπαιδευτικών στον ΙΣΤΟ την Tετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 20.30

Στις 25 Ιανουαρίου 2012 συγκροτήθηκε στον ΙΣΤΟ  «ομάδα στήριξης μαθητών».  

Τα μαθήματα  γίνονταν στο χώρο του ΙΣΤΟΥ, στο κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου, και η επιθυμία της ομάδας είναι να συνεχιστούν και για το επόμενο σχολικό έτος 2012-13.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να διαθέσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια. 

 Η δράση απευθύνεται σε όσους μαθητές  το έχουν ανάγκη και  στηρίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη. Έχει σκοπό να μειώσει τις ελλείψεις των μαθητών και να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής τους.

Ο ΙΣΤΟΣ δεν αναλαμβάνει ευθύνες και υποχρεώσεις του ευρύτερου κράτους. Διεκδικούμε από το κράτος, δεν το υποκαθιστούμε, και παράλληλα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, με την προσφορά μας, και με αλληλοβοήθεια στη στήριξη όλων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από το χρώμα, την ηλικία, το θρήσκευμα, το φύλο, την καταγωγή.

Σκοπός είναι να προσφέρουμε  στους μαθητές μας  « τις ίσες ευκαιρίες, όσο αυτό είναι δυνατό».

Στην πρωτοβουλία μπορούν να συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές της δημόσιας, ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και αδιόριστοι, αλλά και επαγγελματίες εκτός του εκπαιδευτικού χώρου, άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, που θεωρούν ότι το δικαίωμα στην παιδεία είναι θεμελιώδες .

Οι διδάσκοντες που συμμετέχουν στην προσπάθεια δεσμεύονται  για την εθελοντική και δωρεάν διάθεση της γνώσης και του χρόνου τους. Οποιαδήποτε (άμεση ή έμμεση) αναφορά σε οικονομική συναλλαγή ακυρώνει αυτομάτως την συμμετοχή τους στον ΙΣΤΟ.

Οι μαθητές σχολείου και οι υποψήφιοι εξετάσεων έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Τα  ομαδικά μαθήματα θα γίνονται στο χώρο του  ΙΣΤΟΥ τις απογευματινές ώρες .

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε τις φίλες και τους  φίλους εκπαιδευτικούς την  Tετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 20.30  στον ΙΣΤΟ  για να ανταλλάξουμε ιδέες για τη νέα σχολική χρονιά και να προγραμματίσουμε τις μελλοντικές δράσεις .

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενδιαφέρονται για την δράση.

Η παρουσία όλων μας είναι πολύ σημαντική.

 

 

Advertisements