ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΙΟΥ, μετά τις 11:00 π.μ…. ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ του ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Η καταστροφή της πλατείας του Παλαιού Δημαρχείου μεθοδεύεται χρόνια τώρα, από το 2005 μέχρι σήμερα, από όλες τις διοικήσεις του Δήμου.
Ο στόχος τους; το γκρέμισμα του κτηρίου του «Παλαιού Δημαρχείου» και η οικοδόμηση ένος διωρόφου κτηρίου με υπόγειο, επιφάνειας 500,00 τ.μ. ανά όροφο, το οποίο θα καταλάβει όλη την έκταση της πλατείας.
Ισχυρίστηκαν δε, χωρίς αυτό να στοιχειοθετείται, ότι το κτήριο έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο (από το σεισμό του 1999, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 2005 λειτουργούσε σαν Πνευματικό Κέντρο του Δήμου), προκειμένου να δικαιολογήσουν την κατεδάφιση ενός κτηρίου, που «κουβαλάει» μνήμες της πόλης από Γερμανική Κατοχή μέχρι σήμερα. Αντιγράφουμε από το επίσημο site του Δήμου:
«Ένα άλλο σημείο της πόλης το οποίο συνδέεται με την περίοδο του πολέμου και της Κατοχής είναι το κτήριο του παλαιού δημαρχείου στην οδό Κουμουνδούρου. To κτήριο ανήκε σε Γερμανό κατάσκοπο και μετά την απελευθέρωση κατασχέθηκε από το ελληνικό Δημόσιο. Περιήλθε στον Δήμο Χαϊδαρίου το 1965 με ενέργειες του δημάρχου Δημ. Γιαχνή, του οποίου φέρει το όνομα, ως ένδειξη τιμής. Στο κτήριο αυτό στεγάστηκε στη συνέχεια το δημαρχείο της πόλης.»
και συμπληρώνουμε ότι εκεί λειτούργησε μετά την Κατοχή το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, στεγάστηκε η αστυνομία της πόλης και στη συνέχεια το Δημαρχείο και τέλος μέχρι το 2005 λειτουργούσε σαν Πνευματικό Κέντρο.

Αποφάσισαν λοιπόν:

  • να χτίσουν την πλατεία, ένα ελεύθερο χώρο διαμορφωμένο και σε κοινή χρήση πάνω από 25 χρόνια τώρα
  • να κατεδαφίσουν ένα ιστορικό κτήριο, το οποίο δεν είναι σεισμόπληκτο
  • να οικοδομήσουν ένα νέο κτήριο, ξοδεύοντας 3.000.000,00 €, από τα χρήματα των φορολογούμενων
  • να κατασκευάσουν ένα καινούριο Πολιτιστικό Κέντρο, όταν κλείνουν τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και το κτήριο της Στέγης Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ) στην Κολοκοτρώνη, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά, στοιχειώνει σιγά σιγά

Αποφάσισαν χωρίς να μας ρωτήσουν…

Δεν θα τους αφήσουμε…
Κάλεσμα αντίστασης
για την υπεράσπιση της Πλατείας του Παλαιού Δημαρχείου,
το Σάββατο 5 Μαίου, μετά τις 11:00 π.μ. στην Πλατεία
Είμαστε όλοι εδώ…
Παίρνουμε τη γειτονιά στα χέρια μας… αυτοοργανωνόμαστε…
Οι ελεύθεροι χώροι μας ανήκουν…
Θα τους υπερασπιστούμε και θα τους διεκδικήσουμε…

Είναι κομμάτι της ποιότητας ζωής μας στην πόλη,
είναι η ανάσα μας… η δροσιά μας… είναι η αυλή μας…

Advertisements