Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ» ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ…

Η μοίρα που επιφυλάσσουν στην Πλατεία του «Παλαιού Δημαρχείου» , οι εκπρόσωποι των πολιτικών της «αξιοποίησης», είναι η κοινή μοίρα που μεθοδεύεται, χρόνια τώρα, για το σύνολο των ελεύθερων χώρων.

Βασισμένη σε μια πολιτική, που επιβάλλεται από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και θέλει τους ελεύθερους χώρους έρμαιο δημοσίων, ιδιωτικών και εκκλησιαστικών συμφερόντων, που σκοπό έχουν, αποκλειστικά, την οικιστική ή εμπορική τους εκμετάλλευση.

Μια πολιτική που διαστρέφει την έννοια του δημοσίου συμφέροντος, αλώνει το δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο και μεθοδεύει την περαιτέρω επιβάρυνση του αστικού περιβάλλοντος, συνεχίζοντας να οικοδομεί τους ελεύθερους χώρους, σε μια πρωτεύουσα που αντιστοιχούν 2,55 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο.

 Οι «αξιοποιητές», λοιπόν, της Πλατείας του «Παλαιού Δημαρχείου», οραματίζονται κυβικά μπετόν στη θέση της…

Ένα καινούριο Πολιτιστικό Κέντρο, σ’ αυτή την πόλη άλλωστε, ως γνωστόν, παράγεται περίσσιος πολιτισμός… (τμήματα του Πνευματικού κέντρου κλείνουν, δάσκαλοι άνεργοι ή απλήρωτοι, μαθητές χωρίς δασκάλους)
Κι ύστερα, ποιος ξαραχνιάζει τις άδειες αίθουσες της
Στέγης Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ), η οποία, να σημειώσουμε, απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την, υπό οικοδόμηση, πλατεία;;; …ευκολότερα φτιάχνουμε καινούριες.

 Διόλου ευκαταφρόνητο και το ποσόν των 3.000.000,00 €, που καλούμαστε να πληρώσουμε, ως φορολογούμενοι, (από τους προϋπολογισμούς Δήμου και Περιφέρειας) για την ανέγερση του κτηρίου. Σε μια χρονική στιγμή που το, όποιο, κοινωνικό κράτος καταρρέει και οι ζωές μας εξαθλιώνονται, επιλέγουν να συνεχίσουν τις πολιτικές κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε δημόσια έργα, ανύπαρκτης σκοπιμότητας, προς όφελος «εργολάβων» και «ημέτερων».

Είμαστε όλοι εδώ…
Παίρνουμε τη γειτονιά στα χέρια μας… αυτοοργανωνόμαστε…
Οι ελεύθεροι χώροι μας ανήκουν…
Θα τους υπερασπιστούμε και θα τους διεκδικήσουμε…
Είναι κομμάτι της ποιότητας ζωής μας στην πόλη, είναι η ανάσα μας… η δροσιά μας…  είναι η αυλή μας…

Advertisements