εκλογές 2012…

Οι ζωές μας στα χέρια μας

«Πρέπει να χτίσουμε μια νέα συμμαχία.
Δεν έχει μείνει κανείς για να του απευθύνουμε αιτήματα.
Είμαστε εμείς αυτοί που περιμέναμε και πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό που ζητάμε»

(Άντζελα  Ντέιβις)

Για άλλη μια φορά, εν όψει των εκλογών, το σύστημα, ενοχοποιώντας μετανάστες και πρόσφυγες, «εκκαθαρίζοντας» και διαλύοντας ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, κάτω από το «μανδύα» της ασφάλειας των πολιτών και της διασφάλισης της δημόσιας περιουσίας, επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό των συνειδήσεων από την πραγματικότητα που βιώνουμε, από τη συνεχή επιδείνωση της ποιότητας ζωής μας, τη δραματική αύξηση της  ανεργίας, την υποταγή στις επιταγές της τρόϊκα, την απεμπόληση της εθνικής ανεξαρτησίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αστυνομoκρατία, την αδιαφορία για τη φύση και τον άνθρωπο…

Όμως, όσο και να προσπαθεί, το σύστημα, δεν πρόκειται να αλώσει τις συνειδήσεις των ενεργών πολιτών. Ο στόχος της κοινωνίας είναι η καταδίκη  του πολιτικού-οικονομικού συστήματος, που καλλιέργησε τη συνολική ενοχή («μαζί τα φάγαμε»),  μια γνωστή φασιστική πρακτική, που  οδηγεί  τη χώρα και την κοινωνία στην καταστροφή.

Στις εκλογές αυτές, αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε υποχείρια του συστήματος και πως εξακολουθούμε να παραμένουμε άνθρωποι, μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, με αισθήματα, παναθρώπινες αξίες, με αλληλεγγύη και σεβασμό στη διαφορετικότητα ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκεύματος, καταγωγής.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι συνάνθρωποί μας και θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης όπως και εμείς – δεν είναι εχθροί μας. Εχθρός μας είναι το καπιταλιστικό σύστημα, οι πόλεμοι, η πείνα, η κλιματική αλλαγή, ο φόβος… που μας αναγκάζουν να μεταναστεύουμε, όπως κάνουν όλα τα όντα στη γη, όταν απειλούνται, ως είδος, από φυσικές ή πολεμικές καταστροφές.

Συνεργασία – Ανεκτικότητα – Αλληλεγγύη – Ανθρώπινα Δικαιώματα –  Σεβασμός στη Φύση και στον Άνθρωπο – Αντικαπιταλιστικός αγώνας-  είναι η απάντηση στο φόβο και στο ρατσισμό, είναι η απάντησή μας στις εκλογές που έρχονται.

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕ ΑΝΘΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
  • Αντικαπιταλιστικός – Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της Φύσης
Advertisements