Να ανοίξουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ λόγω του ψύχους και της βαρυχειμωνιάς

Στο blog της Πρωτοβουλίας «Διεκδικούμε το Μετρό Δυτικά» διαβάσαμε την πρόταση: «ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟ και τα ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ κατα τις ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ»
Οι άστεγοι του λεκανοπεδίου απειλούνται άμεσα, τις επόμενες μέρες εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους που προβέπεται. Κατά τη διάρκεια του κύματος ψύχους των προηγούμενων ημερών, η προσέλευση αστέγων στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ, ήταν ελάχιστη (15-20 άτομα) σε σχέση με τον  αριθμό τους.
Η αναζήτηση των λόγων του φαινομένου, απαραίτητη, αλλά πολυτέλεια αυτή τη στιγμή, όταν κινδυνεύουν ζωές.
Η δημιουργία πολλών χώρων, ανοιχτών, διάσπαρτων στο λεκανοπέδιο, χωρίς «ταμπέλες», ίσως δίνει λύσεις στο πρόβλημα της μη προσέλευσης των αστέγων, στους χώρους υποδοχής ή ακόμα διευκολύνει και άλλες ομάδες πολιτών.

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση του blog της Πρωτοβουλίας «Διεκδικούμε το Μετρό Δυτικά».

«
Το ψύχος είναι ιδιαίτερα αισθητό… και η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες είναι ότι το ψύχος θα γίνει ακόμα δριμύτερο. Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο.
Υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι αλλά και πολίτες που δεν έχουν θέρμανση στα σπίτια τους ούτε το στοιχειώδη ρουχισμό και χονδρά κλινοσκεπάσματα…

ΕΚ μέρους φίλων μας που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ υποβάλουμε της εξής πρόταση:

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟ και τα ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ κατα τις ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ. – το μέτρο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαικές πόλεις- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

πηγή: http://metrodyt.blogspot.com/

Advertisements