ομάδα «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

Η ομάδα Χωρίς Μεσάζοντες, γεννήθηκε στην προσπάθεια  μιας άλλης στάσης ζωής, με αυτοπαραγωγικές – αυτοδιαχειριστικές αρχές, που θα προωθούν την ατομική και συλλογική αυτάρκεια, ενάντια σε οποιοδήποτε μεσάζοντα.

Επιδιώκει τη δημιουργία οριζόντιων σχέσεων με μικρούς παραγωγούς ή και συνεταιρισμούς, βασισμένων στην αμεσότητα, τη διαφάνεια και τις αρχές του δίκαιου εμπορίου. Σχέσεων εμπιστοσύνης που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ποιότητα των αγαθών.

Πίσω από τα προϊόντα, δεν βρίσκονται η φίρμα ή η διαφήμιση, αλλά οι άνθρωποι που τα παράγουν, ο τόπος και ο τρόπος που παράγονται, ο τρόπος διακίνησης και διάθεσης.

Η ελάχιστη τιμή των προϊόντων καθορίζεται από τους παραγωγούς, προκειμένου να καλύπτει το κόστος παραγωγής τους και να τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, για αυτούς και τις οικογένειες τους. Παράλληλα ο καταναλωτής προμηθεύεται προϊόντα καλύτερης ποιότητας, σε χαμηλότερη τιμή. Ένα διαφορετικό μοντέλο διακίνησης προϊόντων που βασίζεται στην ισότιμη σχέση παραγωγού-καταναλωτή και όχι στους «νόμους της αγοράς».